Recension av William Hill

 

Om William Hill

William Hill grundades 1934 som en betting service där i stort sätt alla gamblers placerade sina bets över telefon och gammal traditionell post. Detta skedde under en tid då allt spel med pengar var olagligt. Hill uppfann fixerade fotbollsodds, och var den första spelbolaget som listades på Londons Stock Exchange.

Millenniumskiftet närmade sig och det var dags att kliva in i den digitala världen, år 2000 lanserade de skattefri online betting. Företaget började expandera och gick i samarbete med Playtech, världens största mjukvaruleverantör för online casinos. Playtech utvecklade en mjukvara för poker som fortfarande används; alla pokerspel på sidan går genom nätverket iPoker.

Idag är dem ett av de största och bästa bolagen för online betting över hela världen, de erbjuder en stor variation av sport och flertalet andra marknader du önskar spela på.

Marknadsutbud

Utan tvekan är detta en av de största spelbolagen i hela världen; William Hill erbjuder ett stort utbud av sport och andra marknader. Här satsar du på de största sportevenemangen, inklusive de största sporterna erbjuder William Hill så många som 250 marknader. Marknaderna som William Hill sticker ut med är fotboll och tennis; enligt William Hill själva är detta de viktigaste marknaderna.

De har dedikerad sida för tennis som låter dig satsa på alla sorters matcher i olika ligor. Här har du möjlighet till livebetting på ett stort utbud av matcher världen över med odds som uppdateras i realtid. När du valt vilken match du ska lägga dina bets på får du statistik per set eller på hela matchen.

Utöver fotboll, tennis och hästkapplöpning erbjuder William Hill även:

Fotboll Tennis Basket Ishockey
Golf Handboll E-Sport Vintersporter
Motorsport E-Sports Volleyboll Amerikansk fotboll
Bandy Baseboll Hästar Cykel
Boxning GAA Football Motorcykelsport Politik
Dart GAA Hurling Rodd Bowls
Rugby Union Snooker UFC/MMA Cricket

Utöver detta ger William Hill dig ett brett utbud av eSport att satsa på; League of Legends, CS:GO, Dota 2, Overwatch – OWL och StarCraft. Du kan också satsa på politiska händelser t.ex. vem som vinner riksdagsvalet, vilket land som lämnar EU först. De erbjuder till och med satsningar på event som Eurovision Song Contest och vem som regerar de 7 Rikena i slutet av Game of Thrones.

Livebetting

William Hill ger dig även chansen att placera dina satsningar under spelets gång på flertalet olika sporter, som fotboll och ishockey, och erbjuder en imponerande marknad för live betting. Du kan också se flera av matcherna live genom William Hill TV om du har satsat på sidan. För att få tillgång till William Hill TV krävs det att du har placerat en satsning på sidan eller om du har pengar på ditt William Hill konto.

Odds

Även om det är solklart att sajten erbjuder de flesta sporter och marknader är det i slutändan fotboll och ishockey som gäller. Har detta med oddsen att göra? Helt ärligt, nej. William Hill anses vara stora på många av marknaderna som erbjuds, inte bara på fotboll och ishockey, utan även sporterna på den nordamerikanska marknaden. William Hill sticker verkligen ut när det kommer till alternativ på marknaden samt marknadsvärde.

För att visa detta har de nu expanderat deras redan stora produktutbud med 5.4% i marginal på fotboll. Vilket är mycket imponerande om vi ska jämföra med de andra där ute och bevisar än en gång för sina spelare att dem siktar på att erbjuda det bästa värdet.

Den här sajten ser verkligen till att du har möjlighet till avancerade odds varje dag med ett imponerande utbud av sport så väl som andra marknader. Som resultat erbjuder den ’Bäst Odds Garanti’ på både hästkapplöpning och Greyhound racing. De har även den fördelaktiga funktionen ’Cash in my Bet’ som främst riktas mot dem som är rädda för att förlora. Detta alternativ är tillgängligt på flertalet sporter så som fotboll, boxning, tennis, dart, golf och snooker.

Överlag har William Hill en bettingmarginal på 4.5% som sträcker sig över alla sporter, vilket garanterar dem en plats i toppen.

William Hill bonus

R&V gäller

När det kommer till bonusar har William Hill även här en hel del att säga till om. Allt från välkomstbonusar till lojalitetsbonusar som du kan ta del av under din tid här:

Välkomstbonus

William Hills välkomstbonus ger dig en matchningsbonus på upp till 1000 kr. En fantastisk bonus med schyssta villkor, en bra start helt enkelt. När du lagt ditt första spel på minst 50 kr får du 50% på insatsen upp till 500 kr. Som du kanske redan listat ut kommer inte bonusen helt villkorslös, villkor för bonusen:

 Lägg ett spel på en singel eller multipel med ett minimum odds på 1.50 och minst 50 kr.

 Har du gjort din insättning med Moneybookers, Skrill, Neteller, PAYSAFE eller Entropay är du inte berättigad till bonusen.

 Så fort ditt första spel är avgjort får du tillgång till ditt gratisspel.

 För att hämta den andra delen av bonusen ska du lägga sammanlagt 5 spel med minsta odd 1.50, och en sammanlagd summa på 2000 kr.

 Gör du din insättning med Trustly eller banköverföring behöver du kontakta kundtjänsten för att ta del av bonusen.

 Bonusen är endast tillgänglig för spelare bosatta i Sverige som har använt kampanjkoden SV1000.

 Omsättningskraven måste slutföras inom 30 dagar från att du registrerat dig.

Överlag är detta en grym bonus med väldigt schyssta villkor.

4 Means More

Med den här bonusen får du chansen till ett gratis bet på 15% upp till 500 kr om fyra eller fler mål blir gjorda under matchen. Bonusen är tillgänglig på utvalda matcher med minimum odds 1.2 i Premier League och kommer med villkor.

Cash in my Bet

Om du känner att matchen du satsat på inte känns säker kan du använda dig av funktionen ’Cash in my Bet’ och med säkerhet inte förlora dina pengar. Vissa matcher kommer med ett ’cash-in värde’ och ju längre in i matchen du väntar ju högre blir utbetalningen.

Acca 5 Insurance

Om ett av valen du lagt i din ackumulator på minst 5 val sviker, då får du pengarna tillbaka (upp till 200 kr) i form av ett gratis bet. Alla val i din ackumulator måste dock ha ett odds på 1.20 eller högre.

Dina egna Odds

Detta låter dig skapa dina scenarion på olika event. När du lagt ditt bet kan du Twittra ett scenario med hashtaggen #YourOdds @WilliamHill då kommer de ge dig oddsen på den händelsen.

Förhöjda Odds

Såväl som alla dessa erbjudanden ger William Hill dig även Förhöja Odds på några av de bästa marknaderna. Allt du behöver göra är att kika efter loggan Förhöjda Odds när du placerar ditt bet. Alla kampanjer som erbjuds har ett tidsspann, så se till att kampanjen du vill ha fortfarande är aktiv.

Säkerhet och Regleringar

William Hill är ett stort spelbolag som är verksamma i många olika länder och därav licensierade av de största spelregulatorerna på marknaden. Till att börja med är de licensierade av Gibraltar Gambling Commissioner för deras Europeiska licenser. Utöver det är de även licensierade av den hårda regulatorn UK Gambling Commission vilken är den tuffaste i branschen. Med detta sagt förstår du att sajten rättar sig efter dessa regulatorers strikta riktlinjer. Såväl som att det är ett spelbolag som samarbetar med I.B.A.S (Independent Betting Adjudication Service). Detta är en alternativ tvistlösningsorganisation som erbjuder opartiska prövningar på dispyter mellan spelbolag och spelare. Därav kan du med all säkerhet veta att dina rättigheter ses efter med omtanke.

Utöver det är all data – finansmässig samt personlig – är skyddad av en SSL krypteringsteknologi; denna ser till att hackars och tredje parter inte har möjlighet att komma åt informationen.

William Hill associerar sig även med GambleAware, Gamblers Anonymous, Gamblers Therapy och Responsible Gambling Trust, så om du är spelberoende leder dem dig i rätt riktning för bästa möjliga hjälp.

Betalningsalternativ

Självklart erbjuds där en hel drös av betalningsalternativ för att säkert och enkelt sätta in och ta ut pengar på ditt William Hill konto:

Metod Insättning Uttag
Visa / Visa Debit
MasterCard
Maestro
Laser
Neteller
Trustly
PayPal
InstaDebit
Paysafecard
Banköverföring
Skrill
Skrill 1 Tap

Utöver dessa erbjuder de flertalet andra metoder: UseMyBank, Mistercard, CashU, Gluepay, Teleingreso, Bank Link, Multibanco, EPS, eWire, Boleto Bancario, eKonto, Fundsend, Speedcard, Euteller, POLi, iDeal, Abaqoos, Nordea, Giropay, Sofortuberweisug och Przelewy24 för spelare utanför Sverige.

Alla insättningar sker direkt så du kan börja satsa direkt, så väl som att där inte är någon avgift vilken metod du än väljer. Minsta insättning som tillåts av William Hill är 120 kr när du sätter in med kreditkort. Väljer du att sätta in via din internetbank är minsta insättning 100 kr.

Uttag

När du använder dig utav e-plånböcker som Neteller och Skrill hanteras ditt uttag inom en dag, begär du uttag till ett kredit/debit-kort kan det ta mellan 2 till 5 arbetsdagar; begär du en banköverföring kan det ta mellan 5 till 10 arbetsdagar. Summan du kan begära per uttag varierar, med VISA, MasterCard och Maestro-kort är det från 100kr upp till 2 500 000kr.

Valutorna som är accepterade på sidan är: SEK, DKK, EUR, GBP, USD, AUD, CAD, HKD, JPY, SGD och CHF.

Kundtjänst

William Hill erbjuder flera olika sätt att kontakta supportteamet på. Superenkelt är precis vad det är! Gå till ’Kontakta Oss’ sidan där du får följande alternativ:

Livechatten som är tillgänglig dygnet runt ger dig möjlighet att snabbt och enkelt prata med en kundtjänstagent. Detta är det absolut snabbaste och enklaste sättet att komma i kontakt och få lösningen på ditt ärende. Alla agenter vi använt oss av var hjälpfulla och mycket professionella.

Skulle du hellre vilja ta kontakt via telefon är det också ett alternativ för dig som bor i Sverige. Detta är ett 020-nummer som är gratis att ringa och tar dig direkt till en kundtjänstagent som ger dig den hjälp du behöver. Om du befinner dig utanför Sverige finns det ett internationellt nummer, det finns dock en risk att det medför kostnader. Telefonisterna var också professionella och hjälpfulla.

Om du inte har bråttom finns även möjligheten att skicka ett mejl till supporten med din fråga. Oftast svarar dem inom en dag, se bara till att ange ditt namn och kontonummer och skicka gärna mejlet från den e-postadress du registrerat ditt konto med.

Vill man så går det även bra att skicka ett gammalt traditionellt brev till kontoret i Gibraltar – om du inte bryr dig om ett snabbt svar. Du kan även kontakta William Hill på Twitter.

Innan du testar något av alternativen ovan, om du har en vanlig fråga kan du kika på deras FAQ sida. Där hittar många vanliga frågor och svar, och kanske inte ens behöver kontakta kundtjänst.

Användarvänlighet

william hillwilliam hillPå grund av alla alternativ på sport och de andra marknaderna kan William Hill se lite stökig och upptagen ut. Med tanke på att de erbjuder alla alternativ på förstasidan.

Men så fort du vant dig vid sidan är den lätt att använda samt att allt bara är ett klick bort. Tabbarna på toppen av sidan har länkar till alla olika sporter du vill kika på, så du behöver inte leta igenom alla sidorna för att hitta det du söker. På förstasidan har du tillgång till alla spel som pågår just nu, precis därunder har du tillgång till tips på ditt system, precis under sökfältet.

Detta är en sida som erbjuder i stort sätt allt du kan tänka dig när vi pratar om användarvänlighet. Tusentals bettingalternativ, tips på matcher och William Hill erbjuder till och med live streaming. Det är just anledningen till att förstasidan vid första anblick ser lite stökig ut. Trots detta är det fortfarande en väldigt attraktiv sida som alltid håller det som utlovats.

Vid första syn kan den som sagt se lite rörig ut, men bara ett klick bort hittar du allt du söker när du ska betta. Överlag är det en väldigt användarvänlig sida.

Mobilupplevelse

William Hill har utvecklat en app till mobilen så du enkelt kan placera dina satsningar när du är på språng. Appen är tillgänglig för nedladdning till enheter med iOS samt för Android.

Som tur är har William Hill skapat ett mobilt interface som är superenkelt att navigera, och även väldigt användarvänligt. Registrering via mobilen har aldrig varit snabbare, processen är enkel så du kan komma igång på ett kick. Länkar till de populäraste sporterna finns tillgängliga vid första anblick, så som fotboll och ishockey. Så fort du klickar på sport kommer du åt de andra sporterna.

För att göra det ännu bättre har de gjort appen kompatibel med William Hill TV så du enkelt kan streama dina matcher vart du än är. Att placera dina bets har aldrig varit enklare, alla dina satsningar hittar du på höger sida i navigeringsmenyn.

Många av funktionerna är likadana som på skrivbordsversionen. Du kan använda samma insättningsmetoder och kontakta kundtjänst. Utöver detta för att uppmuntra spelare att använda mobilversionen finns massor med kampanjer tillgängliga. När vi kikar på appar för sport betting har William Hill skapat en som verkligen sticker ut ur mängden.

Slutsats

William Hill ger dig precis det du förväntar dig av en av de största och bästa spelbolagen på marknaden. Deras breda utbud av sport och andra marknader är utom räckvidd, om vi jämför oddsen med andra sidor är de svårslagna. Den livestreaming och livebetting som erbjuds gör att de sträcker sig högt över andra sajter för betting på nätet.

Ett stort utbud av betalningsmetoder, inga avgifter på insättningar eller uttag, snabba uttag tillsammans med en grym kundtjänst kan de inte bli fel. Sidan är bekräftad av de bästa och det är definitivt en bookmaker som är värdig sitt rykte.