Recension av Ladbrokes

 

Om Ladbrokes

Att säga att Ladbrokes spelbollag är ett av de äldsta i industrin är ingen lögn, de grundades faktiskt så långt tillbaks som tidigt 1900-tal. Eftersom de startade så pass tidigt är det inte konstigt att de är ledande inom allt som har med sportbetting att göra. Ända från start så har deras tillväxt varit fenomenal. Sedan uppstarten driver de nu en bit över 27,000 spelbutiker över hela världen så väl som deras spelsajter online. Bolaget har idag upp emot 14,000 anställda.

Företaget grundades 1886 av två män, Mr Pennington och Mr Schwind. 1902 var året de bestämde sig för att flytta verksamheten till London och byta namn till Ladbrokes. Följt av uppgångar och nedgångar bestämde sig slutligen Storbritanniens regering för att legalisera gambling 1961 och Ladbrokes blev den första lagliga bookmakern i hela landet. Efter det har dem bara fortsatt att växa.

År 2015 slog Ladbrokes ihop sig med företaget Gala Coral Group, och detta gjorde Ladbrokes / Coral Group till den största Brittiska bookmakern med över 4000 spelbutiker över hela Storbritannien men även på Irland. Hur som helst är de nu en internationell verksamhet som driver sin verksamhet i många länder över hela världen. I denna recension av Ladbrokes kommer vi gå igenom hur och varför denna bookmaker har lyckats över de senaste åren och varför dem är ett av de största namnen i betting världen.

Marknadsutbud

Som du kan föreställa dig är detta en av de största, bästa och mest väletablerade spelbolagen i branschen. Utbudet av sport och andra marknader är mycket imponerande. Där finns tusentals marknader och spelalternativ att välja från. Istället för att bara kunna välja bland dem vanliga alternativen kan du satsa dina pengar på nästan vad som helst. Sporterna som erbjuds är:

Amerikansk Fotboll Aussie Rules Baseboll Basket
Boxning Cricket Cykel Dart
Fotboll Formel 1 Futsal Gaelic Fotboll
Golf Greyhound Racing Handboll Hästkapplöpning
Hurling Ishockey Motorcykel Motorsport
Rugby League Rugby Union Snooker Speedway
Tennis UFC/MMA Virtuell Sport Volleyboll

Men detta är inte allt, du kan även betta på olika filmer, till exempel vem som får rollen i nästa James Bond film eller vilka filmer som vinner en Oscar 2019. Det finns också en musikkategori, där du kan placera satsningar på olika musikceremonier. Politik är också ett alternativ som erbjuds, kommer Donald Trump behålla sin position 2020, Nobels Fredspris, man kan till och med satsa på hur det går för Storbritannien i deras Brexit-val. Du kan satsa på ’The Royal Baby’ om det blir en pojke eller en flicka? Det finns även TV evenemang att satsa pengar på till exempel Eurovision Song Contest, Nobels Litteraturpris och Britains got Talent.

Som hos de flesta spelbolag på nätet är huvud fokus på fotboll och basket; men de är inte långt efter när vi kollar på ishockey och amerikansk fotboll. Marknaden på ishockey är bra täckt så väl som att marknaden på fotboll täcker alla de mindre ligorna men även stora turneringar samt dem högre divisionerna.

En sak som Ladbrokes också erbjuder är deras helt egna betting exchange, som är riktigt enkel och smidig att använda. Detta är ett exchangeformat där alla kan skapa egna odds på en match och lägga upp sitt bet, med hoppet om att någon ska lägga emot. Siten tar ut en liten avgift innan vinsten betalas ut.

Livebetting

Livebettingen på Ladbrokes har ett brett utbud av sporter varje dag. Med det sagt, skulle det bara vara en bonus med fler alternativ. Du kan alltid placera ett livebet på marknader som fotboll och tennis.

Ladbrokes erbjuder även livestreaming på alla stora event och turneringar; detta betyder att du alltid kan komma åt streamen på de matcherna du placerat din satsning på genom ditt Ladbrokes-konto –det gör att du inte behöver ladda ner några olagliga streaming-program.

Odds

Om vi ska vara rättvisa är detta ett spelbolag som erbjuder bäst odds på deras största sporter, fotboll och hästkapplöpning. Andra sporter som håller på att växa inom Ladbrokes är amerikansk fotboll och baseboll. För tillfället ligger marginalerna på bägge sporterna under 4%, vilket helt klart är mer än okej.

När vi kikar på ett par andra sporter är oddsen inte så värst imponerande. Till exempel basket, som har över 10% i vinstmarginal, men även tennis och ishockey som trillar in precis under 7%. Allt som allt när det kommer till odds fokuserar Ladbrokes på sina huvudmarknader, och om du kollar utanför dessa är risken stor att du hittar en bättre deal på en annan sajt.

Ladbrokes bonus

R&V gäller

Välkomstbonus

För tillfället är välkomstbonusen 100% upp till 1000 kr och ges i form av ett gratisspel. Vill du ta del av denna kampanj så registrerar du enkelt ett konto och anger bonuskoden SV1000. Sen gör du din insättning på valfritt belopp (min. 50 kr max. 1000 kr) placera din satsning med ett minimum odds 2.0 på valfritt event och beloppet du satsat blir matchat i form av ett gratis bet. Kunder som använt sig av insättningsmetoderna; Paysafe, PayPal, Skrill eller Neteller är inte berättigade att delta i denna kampanj. Notera även att din första satsning måste placeras inom 14 dagar från dagen du registrerade dig och ditt gratis bet måste användas inom 4 dagar från att du tagit emot det.

Det finns ett par andra villkor tillsammans med bonusen, så var noga att läsa igenom villkoren innan du placerar din satsning.

Ibland har de kampanjer för nya spelare, till exempel speciella odds på stora fotbollsmatcher. Dessa erbjudanden är alltid bra, håll utkik för dessa speciella kampanjer samt andra lojalitetsbonusar.

#Get a Price

Om du Twittrar din match på engelska till @Ladbrokes med #GetaPrice kommer dem ge dig oddset på matchen/händelsen. Dessa satsningar kan inte kombineras med andra bets.

Odds Boost

Det finns alltid flertalet boostade odds hos Ladbrokes. Du kan välja mellan gratis odds-boost på varje hälft av utvalda matcher; gratis odds-boost på valfri sport eller gratis odds-boost på vissa stora event och turneringar. Dessa kommer med regler & villkor som följer: satsningar upp till 2000 kr på boostade odds, endast singel-bets, och specifika, utvalda matcher eller lopp. Läs igenom villkoren för den odds-boosten du föredrar innan du väljer att betta.

Pengarna Tillbaka på Ditt Kombispel

När du bettar på fotboll med fem (eller fler) matcher erbjuder Ladbrokes pengarna tillbaka om en av matcherna du tippat på inte går vägen. Kombispelet måste läggas innan avspark med ett minsta odds på 1.10 och totalt odds på kombispelet ska vara 4.00 eller högre. Bonusen kommer som ett gratisspel på upp till 200 kr och blir tillgängligt på ditt konto 13.00 dagen efter ditt kombispel är rättat. Har du använt dig av kampanjen ”Redigera Mitt Kombispel” är detta erbjudande inte tillgängligt.

Redigera Mitt Kombispel

Med Ladbrokes funktion ”Redigera Mitt Kombispel” kan du när som helst före matchstart ta bort en fotbollsmatch från din spelkupong. Vilket är fördelaktigt om det skulle ske något som påverkar utfallet av matchen. Dina återstående matcher kommer då att bilda en ny spelkupong. Om du lägger ett kombispel som innehåller fler än 13 val kommer du inte kunna ta del av kampanjen.

Bäst Oddsgaranti

Ladbrokes erbjuder bäst oddsgaranti på både galopp och Greyhound racing. Vilket betyder att om du lägger ett bet på en häst eller en Greyhound och oddsen förbättras under loppet, kommer du få betalt enligt det bästa oddset. Såväl som på andra bonusar kommer denna med villkor, endast satsningar pre-match är giltiga. Det är inte det enda så var noga och läs villkoren innan du sätter igång.

Säkerhet och Regleringar

Som du kan föreställa dig av ett spelbolag som varit med så pass länge som Ladbrokes, är sajten mycket säker såväl som att den är reglerad av de tuffaste regulatorerna. Ladbrokes / Coral Group är en av de största i världen och är licensierade av Gibraltar Gambling Commissioner; vilket betyder att de är reglerade i flertalet länder världen över. Och är även kontrollerade av den tuffaste regulatorn i branschen, UK Gambling Commission.

På grund av dessa licenser måste dem se till att alla deras bettingsystem är rättvisa och ärliga. De måste hela tiden se efter spelarens intresse. Utöver detta är sajten länkad till Essa, som ser till att alla spelare blir rättvist behandlade, såväl som att de är i samarbete med GamCare och Ansvarsfullt spelande. Så om du känner att du saknar kontroll över ditt spelande finns det alltid professionell hjälp nära till hands.

För din informations säkerhet har även Ladbrokes som många andra spelbolag de bästa systemen för säkerhet på nätet. Sajten kör ett av de bästa, säkraste systemen online och fokuseras runt regeringens 10 steg till säkerhet på nätet. Därav tränar Ladbrokes sina anställa i datasäkerhet; de utvecklar också sina egna IT system och övervakningssystem. De har även en självutvecklad avdelning som specialiserar sig på bedrägeri och korruption. Utöver detta erbjuder de en ’Integrity Line’ där alla spelare har möjligheten att rapportera deras oro om misstänkta verksamheter, oenighet och om man misstänker några kriminella aktiviteter. Generellt sett är detta en bettingsida på nätet som tar säkerheten till en helt ny nivå.

Betalningsalternativ

Som du garanterat förväntar dig av Ladbrokes är antalet betalningsmetoder mycket imponerande. Insättningarna är enkla och sker direkt, du väljer bara metoden du vill använda, beloppet du vill sätta in, skriv in dina betalningsdetaljer och du kan placera dina satsningar inom minuten. De har även en insättningsgräns på 50 kr vilket är mindre än de flesta bettingsidor på nätet. Betalningsmetoderna du kan använda är följande:

 Metod Insättning Uttag
Visa / Visa Debit
MasterCard
Maestro
PayPal
Skrill
Neteller
Trustly
Entropay
Paysafecard
Banköverföring

För tillfället är följande valutor användbara SEK, NOK, EUR, GBP, AUD, HKD, JPY och NZD.

Uttag

Ladbrokes tar inga avgifter på dina uttag, så du kan ta ut alla dina vinster utan att betala; vilket är väldigt positivt för dig som spelare. Om vi ska kolla på tiden angående transaktioner är dem förvånansvärt snabba hos Ladbrokes. Använder du en e-plånbok som till exempel Neteller eller Skrill för ditt uttag kan du förvänta dig pengarna inom ett par timmar. Överföringar till kreditkort som VISA och MasterCard tar generellt sätt 3 dagar, men det beror i slutändan på din bank.

Kundtjänst

En sak som är riktigt bra hos Ladbrokes är deras kundtjänst. Den är fantastisk och sajten erbjuder kundtjänsten på flera olika språk inklusive svenska, engelska, tyska och franska. Deras kundtjänstavdelning är tillgänglig på ungefär 20 olika språk vilket är riktigt imponerande om vi jämför med många andra bettingsidor på nätet. Utöver det, som alla borde vara, är den tillgänglig  24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, och 365 dagar om året. Så när du än stöter på ett problem är kundtjänsten där för dig.

Du kommer i kontakt med kundtjänsten via livechatt, telefon på gratisnumret 0200 88 45 07 såväl som via e-post på kundtjanst@ladbrokes.com. Du kan till och med kontakta dem via Twitter, agenterna är väldigt hjälpsamma, kunniga och snabba. Det spelar ingen roll vilken metod du än väljer, du kan vara säker på att de hjälper dig snabbt, effektivt och professionellt.

Användarvänlighet

ladbrokesladbrokes

När du kommer in på sajten vet du precis vart du hamnat, hos Ladbrokes såklart, eftersom deras interface skriker deras namn med dem vita detaljerna och den röda bakgrunden. Utan avancerad design och flashiga bilder, en sak som garanteras är att du att du definitivt kommer känna igen sajten. Webbsidan erbjuder oddsen i fraktione såväl som i decimaler för Européer och även på amerikanskt vis. Med flera olika språk blir sajten definitivt lättanvänd och funktionsvänlig för alla användare.

Vid första ögonblicket kan antalet marknader som erbjuds på startsidan vara lite överväldigande; det kan se ut som att alla erbjudande och kampanjer är intryckta, vilket kan få sajten att se lite oorganiserad ut. Men fördelen med detta är att du enkelt hittar allt du kan tänkas behöva genom menyn längst upp på sidan. Med ett klick kommer du åt livebettingen; där du hittar fotboll, fotbollskuponger, tennis, ishockey, basket, golf samt alla kampanjer. Sen har du även en ’drop down’ meny till höger som ger dig tillgång till dina spelkuponger och dina satsningar hittar du längst upp till höger på startsidan.

Du har även tillgång till hjälp högst upp bredvid ’Kontakta Oss’ och ’Inställningar’. Allra längst ner på sidan hittar du alla detaljer om sajten – friskrivningar, integritetspolicy, om oss etc. Du hittar även där länkar till olika sajter angående ansvarsfullt spelande.

All som allt kan sajten se lite rörig ut, men överlag är allt väl organiserat. Om vi skulle peka ut en sak som fattas på sajten vore det en sökfunktion. Men överlag är det en mycket användbar webbsida.

Mobilupplevelse

Ladbrokes mobilapp är faktiskt en av de bästa på marknaden. Den har en snygg design och ett exceptionellt utbud av sporter och andra marknader. Appen är enkel att installera genom Apples app store, men om du använder en Androidenhet behöver du gå till sajten och använda QR-koden, vilket du även behöver göra om du använder Blackberry eller en Windowsenhet. Du följer enkelt instruktionerna när du gör din nedladdning och kort därefter är du redo att sätta igång – simpelt är det rätta ordet.

När du väl kommit igång med appen har du ett brett utbud av sport att satsa på, inklusive favoriterna, fotboll, ishockey, basket, tennis, golf och flertalet andra sporter. Alla sporter och marknader är tillgängliga; du loggar bara in och får då tillgång till samma konto du registrerat på skrivbordsversionen.

Överlag är den riktigt enkel och simpel att ladda ner, sporterna såväl som de andra marknaderna är imponerande;  hastigheten och utseendet tillsammans med funktionerna i mobilappen är helt enkelt felfria. Ladbrokes mobila sportsbok sticker verkligen ut ur mängden.

Slutsats

Ladbrokes är utan tvekan en av de mest pålitliga spelbolagen i branschen och med en vettig anledning. De erbjuder ett fantastiskt brett utbud av sport och andra marknader du kan placera dina satsningar på. Dem har grymma odds på både fotboll och galopp, bonusar och kampanjer som erbjuds utöver den redan fantastiska upplevelsen. Utöver det är betalningarna förvånansvärt snabba och kundtjänsten är tillgänglig snabbare än vad du kan föreställa dig. Den enda kritiken vi egentligen kan ge är ett lite större utbud på andra marknader; och även att du inte har möjlighet att placera satsningar på olika eSport event. Håller du dig till de vanliga sporterna är Ladbrokes spelsidan för dig.