Betting odds:

Coral

Hämta din bonus och betta nu!
Summering:

***OBS*** Coral har ingen svensk licens!  Kika här för att se alla spelbolag som har svensk licens.

www.coral.co.uk
Spelbolaget:
4.5/5.0
För och nackdelar:
  • Stort utbud av sport
  • Fantastisk kundtjänst
  • Bra betalningsalternativ
  • Ingen svensk kundtjänst
  • Begränsad live-streaming
  • Stort utbud av sport
  • Fantastisk kundtjänst
  • Bra betalningsalternativ
  • Ingen svensk kundtjänst
  • Begränsad live-streaming
Vårt betyg:
4.5/5.0

Recension av Coral

***OBS***

Coral har ingen svensk licens!  Kika här för att se alla spelbolag som har svensk licens.

Om Coral

Coral är en bettingsida som varit med i branschen ända sedan 1926. Med detta sagt förstår vi att det inte finns speciellt många spelbolag på nätet som vet mer om betting eller som har mer erfarenhet än just Coral. Att de inte bara lyckats överleva utan även lyckats växa i den tuffa branschen säger en hel del.

Coral grundades när Joseph Kagarlitski, en man från Polen, emigrerade till Storbritannien och ändrade sitt namn till Joseph Coral. Joseph började ta emot satsningar 1926 och specialiserade sig på lokal hästkapplöpning, vilket han fortsatte med tills betting tillslut blev legaliserade 1966. Då öppnade han sin första spelbutik och härmed föddes Coral.

På grund av framgången var expansionen enorm. På bara ett år öppnade Joseph 23 spelbutiker, och 1977 hade han öppnat hundratals kontor runt om i Storbritannien. Därefter expanderade bolaget sitt utbud med bingo, hotell och mycket mer.

Under 1990 och 2000-talet bytte företaget ägare ett par gånger för att tillslut gå ihop med ett annat stort namn inom bettingen – Gala. Bolaget är nu känt som Gala Coral. I denna recension av Coral går vi igenom bettingsidans för och nackdelar samt hur dem lyckats behålla sitt rykte.

Marknadsutbud

Coral som ett så pass väletablerat namn över hela världen för med sig en hel del kunder. Därav är det av största vikt att bolaget erbjuder ett stort utbud på sport såväl som andra marknader. Detta är ett område där Coral definitivt inte sviker. Dem erbjuder inte bara ett enormt utbud av sport utan varje sport har en underkategori med massvis av olika marknader. Med ligor och turneringar från världens alla hörn spelar det ingen roll vad du gillar, hos Coral hittar du allt. Huvudfokus ligger på dessa sporter:

Fotboll Ishockey Basket Boxing
Tennis Dart Handboll Snooker

Dem har även en hel del andra sporter i sitt utbud, som till exempel:

Amerikansk Football Aussie Rules Badminton Baseboll
Cricket Bowls Cycling Formel 1
GAA Greyhound Racing Hockey Hästkapplöpning
Volleyboll Motorsport Rugby League Rugby Union
Simning Bordtennis UFC/MMA

Andra betting alternativ

Utöver detta imponerande utbud erbjuder dem även betting på virtuella sporter som till exempel: hästkapplöpning, greyhounds, fotboll, tennis, motorsport, speedway och cykel. Skulle du hellre betta på sånt som inte är sportrelaterat finns där även då andra alternativ tillgängliga. Du kan välja mellan olika politiska event, en hel del TV program och du kan även betta på den engelska kungafamiljen.

Eftersom detta är en bettingsida som har en bred kundkrets från flera delar av världen är det viktigt att dem har ett brett utbud när det kommer till fotboll och tennis. Här hittar du alla möjliga turneringar och ligor, från den mer populära Premier League till den mindre kända Azebaijani första division.

Livebetting

För inte så längesen var detta ett område där Coral inte presterade särskilt bra. Men på senaste tiden har dem kommit fram till att detta är ett område på sajten som behövde åtgärdas. När du går till ”in-play” sektionen hittar du alla event som är tillgängliga för livebetting och även de som börjar inom kort. Om du söker lite mer information om något av eventen klickar du bara på det event du vill veta mer om. Då kommer du se den senaste statistiken som även ger dig odds i realtid.

När du väl hittat eventet du letade efter kommer du få väldigt detaljerad information, statistisk men även odds. Det finns massvis med alternativ och eftersom där finns så mycket information och alternativ kan sektionen för liveodds lätt se lite överväldigande ut.

Utöver detta har Coral även lagt till livestreaming i sitt utbud. Dock så erbjuds inte livestreaming på alla matcher och det finns en del att göra innan detta område kan jämföras med konkurrenterna. Allt som allt erbjuder dem över 5,000 live-event om året. Streamen går även att komma åt genom din mobil via appen. Alla event som streamas hittar du bredvid oddsen och de som är tillgängliga har en liten TV symbol vid sidan.

Odds

Förr i tiden var oddsen hos Coral inte speciell konkurrenskraftiga som man kanske förväntar sig av ett spelbolag som är så pass stort. Men sedan de gick ihop med Ladbrokes, som har riktigt konkurrenskraftiga odds, har detta även smittat av sig på Corals odds. Deras genomsnittliga bettingmarginal är hygglig och ligger på 5%, vilket kanske inte är ideellt för alla spelare.

Coral bonus

R&V gäller

Välkomstbonus

När du registrerar dig hos Coral får du 200 kr som ett gratisspel. För att hämta detta gratisspel ska du registrera ett nytt konto, antingen via mobilen eller via datorn samt lägga ett bet på minst 50 kr. Därefter kommer fyra gratisspel på 50 kr styck krediteras till ditt konto. När du lägger ditt första bet ska du se till att oddsen är 1.50 eller högre. I vanlig ordning är insättningar med e-plånböcker som Skrill och Neteller inte giltiga om du vill ta del av bonusen. Utöver detta måste du lägga ditt första bet inom 14 dagar för att vara berättigad till bonusen. Dina gratisspel måste användas inom 4 dagar för att inte gå ut.

Med bonusen kommer även ett par andra villkor om hur dina gratisspel kan användas, så se till att läsa igenom reglerna och villkoren innan du gör din första insättning.

Utöver detta, beroende på vilka event som pågår för tillfället, kan där även finnas andra speciella välkomstbonusar och erbjudande. Håll utkik efter dessa eftersom du kan ta stor fördel av till exempel förhöjda odds med mera. När det kommer till välkomstbonusar har Coral koll på läget.

Build Your Bet

Om du har bra koll på fotboll är ”build your bet” en bra kampanj för att boosta dina vinster. Kombinera din egen satsning på scorecast/wincast och lägg till dem i din spelkupong för att bygga ett enormt bet – t.ex.:

Liverpool vs Man City:

Att Mane gör 1+ mål; Firmino gör 1+ assist; Salah gör 1+ mål; över 2.5 mål; under 10.5 hörnor; Jordan Henderson får ett kort.

Odds – 256 gånger pengarna

Detta bet kan se till att du hamnar i toppen av tabellen. Om du vinner ett bet som placerar dig på 6 plats i tabellen är du med och delar prispotten på 100,000 kr. Men se till att läsa villkoren för kampanjen innan du deltar, du hittar dem på deras hemsida.

4+ Acca boost

Lägg en vinnande ackumulator med minst 20 kr som insats på en förvald fotbollsmatch och Coral boostar dina vinster med 10%. Din vinstboost betalas ut i form av gratisspel upp till 1000 kr. Denna vinstboost gäller endast raka ackumulatorsatsningar av 4 eller fler val på följande pre-match marknader (vinst, lika, vinst); att båda lagen gör mål; vinst samt att båda lagen gör mål.

Se bara till att det sammanlagda oddset är högre än 11.0 och att ackumulatorn har ett kumulativt odds på minst 2.50. Läs igenom villkoren som kommer med kampanjen på deras hemsida.

Virtuella sporter

Testa Corals marknad på virtuella sporter och bli belönad med ett gratisspel upp till 200 kr. Lägg ett bet med odds på 2.00 eller högre på ett virtuellt sportevent, även om du vinner eller förlorar kommer du få ett gratisspel direkt på upp till 200 kr.

Bäst oddsgaranti

Coral erbjuder bäst oddsgaranti på både hästkapplöpning och greyhounds. Säg att du satsar på en häst eller en greyhound och oddsen för vinst höjs betalar Coral ut vinsten med det bästa oddset. Och i vanlig ordning kommer även denna kampanj med villkor, till exempel att maximal vinst per dag är 500,000 kr och det gäller bara pre-match betting. Se även till att läsa det finstilta.

Det finns en hel del till som ändras och uppdateras hela tiden, så besök gärna hemsidan för att se vilka kampanjer som är tillgängliga.

Säkerhet och Regleringar

Först av allt är det viktigt att notera att detta är en bookmaker som är licensierad av UK Gambling Commission och även Gibraltar Gambling Commissioner. Andra områden på sajten så som poker och bingo håller andra olika licenser. Eftersom Coral har licens av UK Gambling Commission måste dem se till att alla steg och förordningar som är satta av denna strikta regulator följs till punkt och pricka.

Coral måste försäkra sig om att dem kan ge ordentligt stöd åt spelare som med tiden utvecklat ett spelberoende. Detta gör dem genom att vara i samarbete med organisationer för ansvarsfullt spelande som till exempel GamCare och www.begambleaware.org.

Ett annat krav är att dem tjänsterna som erbjuds är rättvisa såväl som transparenta och försäkrar kunderna att de inte blir utnyttjade finansiellt av spelbolaget. Genom detta samarbetar den ned IBAS (Independent Betting Arbitration Service) som är en tredje part som finns för att förmedla och skydda involverade personer. Såväl som detta vidtar dem alla möjliga åtgärder för att se till att ingen minderårig kan registrera och använda sajten.

Utöver detta försäkrar Coral alla sina användare att sajten är fullkomligt säker att använda. Dem utför säkerhetskontroller med jämna mellanrum och uppdaterar även sina säkerhetsprotokoll för att se till att alla transaktioner såväl som data är fullkomligt säker. Dem har också en giltig SSL licens från Norton, sajten är även Verisign certifierad. På grund av alla dessa strikta åtgärder är all data du skriver in på sajten förvarad med högsta säkerhet eftersom dem utför sårbarhetskontroller med jämna mellanrum.

Betalningsalternativ

Som man förväntar sig av ett spelbolag som Coral är betalningsmetoderna mycket bra. De bästa betalningsmetoderna finns tillgängliga både för insättningar såväl som för uttag, allt för att passa alla spelare. Det spelar ingen roll om du vill göra din insättning med kreditkort eller om du föredrar säkerheten från en e-plånbok, valet är ditt. Det finns en minimigräns på insättningar och uttag som för tillfället är 50 kr på kreditkort och e-plånböcker. Dock är minimigränsen för insättningar och uttag med PayPal 100 kr. Betalningsmetoderna som erbjuds är följande:

Metod Insättning Uttag
Visa / Visa Electron
MasterCard
Neteller
PayPal
Skrill
Bank Transfer
Paysafecard
Maestro
Ecopayz
Prepaid Card

Valutorna som accepteras av Coral är SEK, EUR, GBP, SKK och USD.

Om vi ska jämföra med dem andra stora bolagen är uttagen hos Coral fenomenala. Helt enkelt felfria. Först av allt är processen väldigt snabb. Uttag genom en e-plånbok tar generellt sätt mindre än 24 timmar; kort och banköverföringar tar mellan 2-5 dagar. Men det som gör att dem sticker ut ur mängden är att dem inte tar ut några avgifter på varken uttag eller insättningar och bäst av allt är att det inte finns någon gräns på hur stort ditt uttag får vara.

När det kommer till betalningar från Coral får dem en imponerande guldstjärna.

Kundtjänst

Ett annat som gör att Coral sticker ut är genom att erbjuda den bästa kundtjänsten. Detta är även det helt felfritt, i alla fall enligt våran upplevelse. Det finns flera olika alternativ när du vill komma i kontakt. Först av allt kan du kontakta dem via telefon på numret 0044 208 507 5544. Ett annat sätt du kommer i kontakt är via livechatten. Båda alternativen är tillgängliga dygnet runt.

Om du inte har ett brådskande ärende kan du kontakta dem via e-post direkt från hemsidan och tar generellt sätt ca 4 timmar, helt beroende på vad klockan är samt hur mycket dem har att göra. Som en liten bonus kan du även kontakta spelbolaget via Twitter eller Facebook.

När vi kontaktade kundtjänstagenterna var dem mycket hjälpfulla och väldigt professionella såväl som kompetenta. Dem hanterade våra ärenden snabbt och enkelt och intrycket när allt var klart var mycket positivt.

Användarvänlighet

coral bonuscoral bonusEftersom denna bettingsida är så pass stor och har så mycket i deras utbud blir man lite lätt chockad vid första anblick av alla alternativ som erbjuds. Hur som helst är sajten mycket enkel att navigera. Längst upp finner du ett par olika val såsom: Livestreaming, Liveresultat; Resultat; Statistik; Blogg och Nyheter; Coral Radio; Fotbollsjackpot; Kontakta Oss och slutligen Kampanjer. På vänster sida av skärmen hittar du alla sporterna. Längst upp hittar du lite genvägar till dem populäraste sporterna som till exempel fotboll och hästkapplöpning; under genvägarna hittar du ”My Coral” som vi kikar närmare på lite längre ner; under det hittar du alla sporterna listade från A-Ö och allra längst ner kan du se alternativen som inte har med sport att göra (bingo, poker, casino osv.).

En sak som gör sajten väldigt bra är menyn ”My Coral”. Detta alternativ ger dig möjligheten att göra din upplevelse hos Coral personlig. När du skapar dina event kan du lägga till dem i ”My Coral” tabben. Vilket betyder att de marknader du föredrar bara är ett klick bort. Dessa alternativ tillsammans med sökfunktionen gör att det är ett lättanvänt interface.

Mobilupplevelse

De har gått ut med att deras applikation för betting är en riktigt gamechanger. Om vi ska vara rättvisa är detta precis vad det är. Du kan ladda ner appen till Android-enheter (om du var version 5.0 eller nyare) och även till iOS-enheter (till 9.0 eller nyare).

Appen erbjuder ett vackert och enkelt interface som ger användaren en enkel och felfri upplevelse som ser bra ut och som även är superenkel att använda.

Om vi bortser från det estetiska är detta en mobilapp som ger till tillgång till alla sporter som finns på skrivbordsversionen. Den har enkel tillgänglighet till tusentals event, både livebetting och kommande event. Skulle du vilja testa lyckan på något annat har de även över 250 olika casinospel att underhålla sig med. Appen ger dig även tillgång till alla kampanjer som är tillgängliga på datorn.

Allt som allt är mobilapplikationen som Coral erbjuder en av dem bästa på marknaden; den ger dig enkelhet samt ett felfritt användande.

Slutsats

Har du inte hört namnet Coral har du mest troligt bott under en sten hela ditt liv. Men helt ärligt är ryktet faktiskt väldigt välförtjänt. Sporterna såväl som de andra marknaderna som erbjuds är riktigt bra; och nu när dem slagits ihop med Ladbrokes har även oddsen blivit bättre. Sajtens användarvänlighet är verkligen på topp, speciellt med tillägget ”My Coral”, och mobilsajten är minst lika imponerande. Men även betalningsmetoderna och kundtjänsten är högst imponerande. Allt som allt är detta en bettingsidasom rankar högt på alla områden när det kommer till användarvänlighet. Med fantastiska kampanjer och schyssta bonusar som tillägg kommer Corals betting definitivt hänga kvar.